Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken
Marken

Se flere billeder
fra dette projekt

Marken

Nybygget lavenergihus 

Økonomi var en afgørende faktor for parret her, da de skulle finde et alternativ til deres lille Østerbro-lejlighed. De vendte blikket ud fra storbyen og fandt at det var økonomisk fornuftigt at opføre et lavenergihus frem for at købe og renovere et eksisterende hus.

I den ene ende findes husets hjerte, med et stort køkken-alrum og stue. Der er loft til kip og en trappe op til første sal, over boligens øvrige værelser. Entreen findes i den anden ende, hvorfra der er et langt lyst gangparti, der fører ind til husets hjerte. Langs gangen er der flere værelser, bryggers, badeværelser og skabe med opbevaring. Ud for opholdsrummet er der en lille fløj ud, med soveværelse.

Hele boligen oplyses naturligt gennem store vinduespartier og ovenlysvinduer. Derudover er der indbygget akustikplader i loftet til kip. Husets hjerte er et stilrent samlingspunkt, med direkte adgang til en stor overdækket tagterrasse. 

Der er taget udgangspunkt i en LEH 20.

Udvalgte billeder og video fra projektet

"Min kone var meget interesseret i, hvordan økonomien hang sammen, mens jeg også meget gerne ville have et miljørigtigt hus med et spændende og anderledes udseende."

- Michael Pedersen

Lavenergihuset i Roskilde

Besparelser med stil

Med fokus på økonomi og udseende blev dette hus fra Lundhilds tegnestue en realitet. 

Familien Pedersen faldt over hjemmesiden lavenergihuse.net, der har stor erfaring i opførelse og udvikling af arkitekttegnede lavenergihuse.

Lundhilds tegnestue har med afsæt i den klassiske skandinaviske stil designet et hus med store vinduespartier og en overdækket terrasse.

Parret har fået et hus, der har plads og lys, men som også lever op til Michael Pedersens tanker om et moderne hus med et lavt energiforbrug.

Læs hele artikelen fra Jyllandsposten her.

Artikel fra Jyllands-Posten om lavenergihuset i Roskilde

Læs hele artiklen