Østerbyvej
Østerbyvej
Østerbyvej
Østerbyvej
Østerbyvej
Østerbyvej
Østerbyvej

Se flere billeder
fra dette projekt

Østerbyvej

Ombygning af charmerende stråtagshus 

På en stor og skøn naturgrund, har Lundhilds Tegnestue designet denne ombygning af  et ældre stråtagshus. Eksisterende forhold udgøres af tre bygninger, hvoraf to af disse bindes sammen, således at bygherre har mulighed for at tilgå den vestvendte bygning gennem hovedhuset.

Udvendigt renoveres bygningerne, så de får et moderne og mere nutidigt udtryk, hvor elementer beholdes. Den charmerende og ældre stil bibeholdes således stadig. Udover at udvide med en mindre tilbygning der binder bygningerne sammen, udvides der også med en sydvendt tilbygning på hovedhuset, hvor der etableres stue i naturlig forlængelse af køkkenalrummet. Eksisterende bygning mod øst bibeholdes, men ombygges til garage med plads til bygherres biler. 

vignetter-til-projekter/sterbyvej.jpg

Ved ankomst etableres der hall med dobbelthøjt rum, som skaber skøn forbindelse mellem stue- og førsteplan. Indvendigt rykkes der rundt på funktioner og flowet optimeres. Stueplan dedikeres til fælles opholdsrum, mens den vestvendte etplans længe dedikeres til gæsteafdeling. Førstesalen til hovedbygningen dedikeres til multirum og voksenafdeling med stort walkin og badeværelse. 

Det hvide murværk står i skøn kontrast til det varme stråtag og sorte vinduespartier, både ved kviste på 1. salen og overalt ved stueplan. Den vestvendte længe samt garagen opføres med mørk bindingsværk, der understøtter udtrykket. 

Udvalgte billeder og video fra projektet