Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej
Clarasvej

Se flere billeder
fra dette projekt

Clarasvej

Fusion af nyt og gammelt

Den originale plan på Clarasvej byder på nogle interessante rum fordelt på forskudte planer.

Dog er de originale forhold præget af mørke rum og ældre materialer, som bevirker, at boligen føles tung og mørk. Derfor har fokus været på stor bibeholdelse af de originale rum, samtidig med at materialerne og rummene er blevet opdaterede.

Der blev set på køkken/alrum-løsninger sammen med bryggers og begge toiletter. Alt er blevet opdateret efter brugernes ønsker og krav, og den nye brug af materialer og inventar lysner rummene op til et helt andet nutidigt niveau og skaber en tydelig karakter og samhørighed, som nu er gennemgående i boligen.

De eksisterende outlines fra køkkenet er blevet nænsomt genbrugt, hvilket bibeholder de originale arkitektoniske tanker og fusionerer dermed nyt med gammelt, så slutresultatet er et moderne 70’erhus med det bedste fra både dengang og nu.

"Huset havde nogle kvaliteter, der gjorde, at vi ikke ville pille for meget ved dets udtryk, men med nogle få virkemidler fik vi et tidssvarende hus, der bevarede sine originale træk," fortæller bygherre Bent Hentzer.

Udvalgte billeder og video fra projektet

"Resultatet er blevet endnu bedre, end jeg havde forventet. Jeg er overrasket over, hvor lyst og lækkert her er blevet. Min kone og jeg er hhv. 71 og 72 år, så det skulle være nu, hvis vi skulle have glæde af ændringerne," 

-Bent Hentzer

På Clarasvej 10 i Horsens er et 70er-hus blevet lyst og lækkert. Men efter ombygningen har boligen ikke givet køb på sin originale DNA. Det var vigtigt for bygherre-parret, Bent og Jette Hentzer.

"Huset havde nogle kvaliteter, der gjorde, at vi ikke ville pille for meget ved dets udtryk, men med nogle få virkemidler fik vi et tidssvarende hus, der bevarede sine originale træk," fortæller Bent Hentzer.

Den tidligere speciallæge har en interesse for arkitektur. Han beskriver husets oprindelige stil som rustik og med valg af jordfarver. Inden renoveringen var gulvene de klassiske kvadratiske mørkerøde fliser med en bred fuge, som det er tilfældet med mange huse fra den tid. Men tiden går, og selvom 70er-stilen stadig tiltaler Bent, trængte boligen efter 40 års brug til en renovering.

Det startede med Arkitekthjælp for en dag

Bent og Jette Hentzer faldt over Lundhilds tegnestue og konceptet 'Arkitekthjælp for en dag' i magasinet Bo Bedre. Fordelen med ydelsen er, at man kan prøve samarbejdet med arkitekten af for 7.500 kr. uden storeforpligtelser.

"Min kone var ikke overbevist til at starte med, men det blev hun. Efter det første møde var der en god kemi. Det var kemien, der var afgørende for, at vi i sidste ende valgte at fortsætte med Steen (Lundhild, red.)," lyder det fra Bent.

Rigtig mange projekter på Lundhilds tegnestue starter med netop Arkitekthjælp for en dag. Læs mere herom på vores hjemmeside.

Moderne 70er-stil er nu lig med lyst og lækkert

Bent og Jette Hentzer flyttede ind på Clarasvej tilbage i 1982. Dengang synes de, at huset var vidunderligt, men efter mange års slid, skulle der ske noget nyt. Udgangspunktet for den forestående renovering var et lyst gulv som alternativ til de mørkerøde klinker, og badeværelserne skulle også have en omgang.

Parret havde tidligere bygget en vinterstue til, hvor Bent havde snakket med den oprindelige arkitekt om tilbygningen, så den kom til at passe naturligt til huset, dog uden gennemgående gulve.

Endnu et samarbejde med en arkitekt fik atter idéerne til at blomstre. På Lundhilds tegnestue er vi optaget af, at der er en sammenhæng i huset både funktionelt og æstetisk.

"Steen var en rigtig god og personlig sparringspartner. Han kom med flereidéer, som vi ikke selv havde tænkt på - bl.a. at rive en væg ned og få noget mere lys ind. Han fik også kælderen med i renoveringen. Steen lavede en helhedsvurdering og så på den bedste løsning, men vi kunne nemt have valgt nogle af tiltagene fra," lyder det.

Bent Hentzer fortæller, at han havde lavet et hemmeligt budget på 4-500.000kr. Renoveringen endte med at koste 700.000 kr

"Jeg godt kunne mærke, at alle idéerne ikke kunne gennemføres for de penge, vi havde tænkt, vi ville bruge på det, men vi følte os ikke pressede til at gennemføre det hele," siger Bent.

Huset endte med at få den helt store tur. En halveret væg har givet mere lysind til køkkenet, som parret også fik skiftet ud med en nyere model. Gulvene er blevet lyse og gennemgående både ned i kælderen og ud i vinterstuen, og badeværelserne er ændrede efter parrets ønske.

"Resultatet er blevet endnu bedre, end jeg havde forventet. Jeg er overrasket over, hvor lyst og lækkert her er blevet. Min kone og jeg er hhv. 71 og 72 år, så det skulle være nu, hvis vi skulle have glæde af ændringerne," fortæller Bent Hentzer.

En ombygning med rødder i 70’erne

Læs hele artiklen