Se flere billeder
fra dette projekt

Byvangen

Om- og tilbygning af typehus

Ved ombygningen af Byvangen har tegnestuen koblet tilbygningen på ved stuedelen og flyttet køkken/alrummet. På denne måde bliver forbindelsen i huset sammenhængende og kontakten til haven optimal.

Den overdækkede terrasse er tegnet i forlængelse af det nye køkken/alrum og etablerer en glidende overgang imellem ude og inde.

Det nuværende bryggers og multirum er bygget om, så det funktionelt fungerer bedre. Der er lavet plads til arbejdspladser i multirummet, og væggene i bryggerset er flyttet for at give bedre plads til bryggerset og entreen.

vignetter-til-projekter/viniette-byvangen.jpg

Udvalgte billeder og video fra projektet

Vi har nærmest vendt vores hus på hovedet, og det var bare det helt rette at gøre.

- Henrik Gram

Moderne tilbygning af typehus

Da ønsket om et større køkken-alrum opstod for Henrik Gram og familien på Byvangen i Horsens, kontaktede de Lundhilds tegnestue. Resultatet blev en helt optimal tilbygning og en øget værdi på huset.

Henrik Gram og hans familie byggede nyt hus på Byvangen i Horsens i slutningen af 90’erne, men der gik blot lidt over ti år, før familiens behov havde ændret sig, og hjemmet derfor trængte til en opgradering.

Vi havde særligt et ønske om, at vores køkken-alrum skulle gøres større. Fordi vi selv har stået for at bygge hus før, forsøgte vi på egen hånd at tænke i, hvordan det kunne lade sig gøre, men det var svært at se en løsning, hvor det ikke blev en klods, der blev bygget på vores hus, forklarer Henrik Gram.

Han tog derfor kontakt til Lundhilds tegnestue, som har stået for at lave materialebeskrivelser og tegne skitser til den nye tilbygning i forlængelse af familiens stue. Resultatet blev, at køkkenet er flyttet hen i den anden ende af huset, en del af et gangareal blev fjernet, et multirum blev etableret og en ny overdækket terrasse blev koblet på i forlængelse af den nye tilbygning.

Vi har nærmest vendt vores hus på hovedet, og det var bare det helt rette at gøre. Det fungerer godt i vores hverdag, og vi har fået et alrum, vi alle kan bruge. Det har samtidig gjort, at vi har fået en meget bedre udsigt til grønne arealer, hvor huset før var mere trukket tilbage på grunden, siger Henrik Gram.

Mere værd

Foruden at have fået den optimale løsning i forhold til tilbygning og ombygning af huset, peger Henrik Gram også på, at samarbejdet med Lundhilds tegnestue har været med til at gøre, at værdien af huset er blevet øget.

Når man tager fat i professionelle folk, kommer der nogle muligheder frem, som gør huset bedre og i vores tilfælde mere moderne. Eksempelvis med det store fælles køkken-alrum og et funktionelt multirum, som mange i dag stiller som krav, når de køber hus, siger Henrik Gram.

Han er derfor heller ikke i tvivl om, at netop det har været med til at gøre, at parret for nylig har fået solgt huset på Byvangen.

Det har været en investering værd at få opgraderet huset, og det er penge, som vi i en eller anden grad har fået retur. Vi flytter snart i et nyt hus, og vi har da også allerede været forbi Lundhilds igen og har fået et par gode råd med på vejen, siger Henrik Gram.

$article->featured_image->title}}

Læs hele artiklen