Tilbygninger med plads til hele familien

Tilbygninger med plads til hele familien

Da Lau og Katrine Rasmussen flyttede ind i deres nye hus i Svejbæk nær Silkeborg, var de godt klar over, at huset krævede tilbygninger med mere plads til parrets tre børn. De søgte på nettet og fandt frem til, at Lundhilds tegnestue var de rette til at løse opgaven.

Hvis ikke man ved det, er det ikke til at se, at villaen på Rytterholstvej i Svejbæk har været igennem omfattende ændringer, siden Lau og Katrine Rasmussen overtog huset. Parret fandt nemlig hurtigt ud af, at det nyindkøbte hus manglede kvadratmeter, der kunne rumme hele familien.

Det er faktisk hele 100 kvadratmeter, der er bygget ekstra på, og man kan på ingen måde se, hvilke dele af huset der er blevet bygget til. Vi ville gerne undgå, at der var en del af huset, som ikke passede til resten, og det, synes jeg, i den grad er lykkes, siger Lau Rasmussen.

Han peger på gulvet foran nedgangen til parrets nye stue og fører hånden op imod loftet, mens han forklarer, at der tidligere var en bred mur. Efter samtaler med Lundhilds tegnestue var det blot én af de ændringer, der blev foretaget i parrets hjem.

Ændringer for store og små

Huset på Rytterholstvej er blevet udvidet med to tilbygninger. Den ene i forlængelse af huset, og den anden vinklet på. Husets eksisterende layout dannede grundlag for selve dimensionerne på tilbygningerne, og det har gjort, at husets klassiske og harmoniske stil er blevet bevaret.

Vi har stadigvæk et meget lyst hjem, selvom vi har fået etableret mange kvadratmeter, og så er jeg især glad for de nedgange, vi har fået skabt til stuen og til køkkenet, siger Katrine Rasmussen, mens hendes mand supplerer:

Det kan børnene i øvrigt også. De synes, det er meget sjovt, at de kan løbe i en lige linje fra stuen og ned i køkkenet og rundt til det legeværelse, vi lige nu har etableret i forlængelse af vores alrum, siger Lau Rasmussen.

Han når kun lige at få det sagt, før parrets ældste dreng fræser forbi og ned mod køkkenet, hvor en bippende lyd fra elkedlen har indikeret, at hans varme kakao er færdig. Heldigvis for parret inkluderede de nye tilbygninger også lyddæmpende lofter. Huset havde desuden en masse skrå vægge, der er arbejdet videre på, så parret har fået dem udnyttet til fulde.

I køkkenet har vi fået flere opbevaringsskabe, og på badeværelset ovenpå har vi fået bygget kvist, så vi i dag kan stå helt oprejst, når vi eksempelvis skal have børnene i bad, og det er sådan set meget rart, siger Katrine Rasmussen grinende.

Hjælp fra professionelle

Parret var aldrig i tvivl om, at det var nødvendigt med hjælp udefra, da der skulle bygges til i huset, og da de faldt over Lundhilds tegnestue på nettet, tog de hurtigt beslutningen.

Vi så billeder fra nogle af Lundhilds andre projekter, og så havde vi et møde, hvor vi fik præsenteret forskellige idéer. Lundhilds har været professionelle og har kunnet leve op til de ønsker, vi havde. Det er noget af det, vi har sat pris på, siger Lau Rasmussen.

Lau og Katrine Rasmussen arbejder til dagligt med henholdsvis IT og som læge, og de var derfor ikke på hjemmebane, da de byggetekniske beslutninger skulle tages. Derfor var parret også glade for at have Lundhilds tegnestue med på råd.

Vi har meget at se til i hverdagen, så det var ikke lige research omkring eksempelvis terrassebrædder eller tagsten, vi havde mest tid til. Derfor var det rart, at Lundhilds var der med 2-3 valgmuligheder, og gode råd til hvad vi skulle vælge. Det var de generelt gode til, og det gav os helt sikkert en tryghed igennem hele processen, siger Katrine Rasmussen.

Se mere om Rytterholstvej, bl.a. før/efter billeder.

Tilbage til oversigt