9. juni 2021

Ombygning og tilbygning i perfekt balance

Olga Østrup og hendes mand købte i foråret 2017 et nyt hus i Valby og vidste med det samme, at det ældre hjem havde brug for at blive opgraderet. De tog derfor kontakt til Lundhilds Tegnestue, som har stået i spidsen for en kombineret ombygning og tilbygning.

Da Olga Østrup, hendes mand og parrets to døtre købte deres nye hus på en stille villavej i Valby, var de godt klar over, at det nye hjem trængte til en kærlig hånd. De valgte derfor at gå på jagt efter en tegnestue, der kunne imødekomme deres ønsker om både ombygning og tilbygning, og her faldt valget på Lundhilds Tegnestue.

"Vi tog faktisk kontakt til Lundhilds allerede inden, vi købte huset. Vi havde online set nogle eksempler på, hvad tegnestuen har bygget tidligere, og det var en stil, vi rigtig godt kunne lide, siger Olga Østrup og forklarer videre: Linjerne i Lundhilds byggerier er enkle, og de har generelt nogle fine løsninger i hjem, der minder meget om vores. Det var nogle af de ting, der gjorde, at vi valgte dem, siger Olga Østrup."

 Sammenhæng mellem nyt og gammelt

Parret havde de første indledende møder med tegnestuen, hvor det blandt andet blev debatteret, hvordan forbindelsen mellem hus og have skulle være, og hvordan overgangen mellem den nye tilbygning og den gamle bygning bedst blev etableret. "Den kreative fase var vi rigtig glade for, og tegnestuen var altid gode til at forklare og komme med alternative forslag til løsninger. De lyttede på, hvad vi havde at sige, og så havde vi en god dialog om tingene, siger Olga Østrup."

 Herefter gik det hurtigt for familien, der løbende kunne følge med i, hvordan deres nye hjem tog form. Særligt var det fantastisk for dem at se, hvordan der kom harmoni imellem ombygningen af det eksisterende hus og den nye tilbygning, der rummer en stor opholdsstue og en voksenafdeling med soveværelse og bad.

"Forbindelsen mellem de to bygninger er rigtig godt lavet og fungerer perfekt i vores hverdag. Tilbygningen ligger desuden i et andet niveau, så derfor har vi fået flere terrasser med udgang til begge sider, så vi også får udnyttet arealerne omkring huset. Det har vi enormt meget glæde af, siger Olga Østrup."

Funkis byggestil

Noget af det, som også var vigtigt for parret, var at bevare en del af den stil, som det eksisterende hus allerede havde.

"Vi ville gerne have en kombination af noget moderne og en lidt mere funkis byggestil, som det gamle hus har, og som er bygget lidt i stil med gamle bungalows. Det synes vi bestemt, at vi har fået. Stilen er holdt hele vejen igennem, og huset mikser perfekt det gamle med det nye. Det er med til at gøre, at vi har et meget harmonisk hjem, som er åbent, lyst og inviterende, og det passer rigtig godt til os, siger Olga Østrup."

Klik for at se billederne i stor

Tilbage til nyhedsoversigten