En miljøvenlig familiebolig med højt til loftet

En miljøvenlig familiebolig med højt til loftet

Da Sanne Nørgaard og Peter Johansen først investerede i hjørnegrunden på Lynggaardsvænget i Svejbæk, var de ikke i tvivl om, at de ønskede at bygge et hus, der tager hensyn til miljøet. De tog kontakt til Lundhilds Tegnestue, som hjalp parret med at få skitseret og bygget drømmehjemmet, der passer perfekt i de naturskønne omgivelser. 

Fra det sekund Sanne Nørgaard og Peter Johansen kastede blikket på naturgrunden på Lynggaardsvænget i Svejbæk, havde de nogle klare idéer til, hvordan familiens nye hjem skulle se ud. Derfor satte de sig en aften bag computeren og gik ivrigt i gang med at søge. 

Vi faldt over Lundhilds Tegnestue, da vi søgte efter arkitekter, der var dygtige til lavenergihuse. Det har en høj prioritet for os, at vores hjem både er moderne, samtidig med at vi tager hensyn til miljøet, forklarer Sanne Nørgaard. 

Den miljøvenlige tankegang er da også tydelig flere steder i parrets nye hjem, hvor de snart har boet et år sammen med deres to drenge. Huset er udstyret med jordvarme og fra hjemmets hjerte, det store og lyse køkken-alrum, har man direkte kig til en lille bed, som bruges til lokal afledning af regnvand.

Vi har fået præcis den kombination af det miljørigtige hjem og de lækre detaljer, som vi godt kunne tænke os. Vi må dog også sige, at det ikke var alle vores idéer, som blev til virkelighed, men det er sådan set kun godt, siger Sanne Nørgaard og griner.

Samarbejdet om idéerne

Parret gik ind til det første møde med mange forskellige forestillinger om, hvad det nye drømmehjem skulle indeholde, og de griner begge let, da samtalen falder på nogle af de indledende, store tanker.

Altså, vi snakkede blandt andet om en hjemmebiograf, men da vi så, at det første udkast til huset rundede de 270 kvadratmeter, trak vi ret hurtigt i land, forklarer Peter Johansen.

Parret endte i stedet med cirka 220 kvadratmeter bygget op om en akse med forældreafdeling i den ene ende og børneafdeling i den anden. I centrum af det hele har parret et stort køkken-alrum og opholdsstue.

Vi havde faktisk også en drøm om et grønt tag, men med rådgivning fra Lundhilds fandt vi frem til, at det hverken finansielt eller visuelt gav mening, siger Peter Johansen og peger op imod det høje loft i køkken-alrummet:

Man ville ikke have kunnet se det grønne tag alligevel, og vi er ufatteligt glade for det rum, vi har fået etableret. Det er her, vi kan samles og både spise og hygge, vi kan arbejde, og drengene kan lave lektier. Vi ville ikke bytte det for noget, siger han.

Fra byggeplads til naturhave

Foruden de mange idéer havde parret ikke mange erfaringer med hverken planlægning af et byggeprojekt eller materialevalg, og de var derfor glade for partnerskabet med Lundhilds Tegnestue.

Det var virkeligt gavnligt for os, at Lundhilds havde styr på det hele på byggepladsen og håndterede de konflikter, der måtte opstå. De gjorde desuden valgene mere overskuelige ved at dele erfaringer og komme med konkrete valgmuligheder til, hvilke materialer der kunne fungere godt i forhold til det, vi ønskede os, siger Sanne Nørgaard.

Det førte blandt andet til et valg af lyse mursten som hovedmateriale kombineret med lyse træpartier, der skaber et elegant spil på husets flader. Det var desuden vigtig for parret, at naturen kom til at spille en aktiv rolle i hverdagen i huset.

Hjemmet har derfor fået anlagt flere terrasser med direkte udgang fra alle værelser, så det altid er muligt at finde sol og læ og nyde den mere vilde natur, som parret har i baghaven.

Vi kan godt lide, at vores have ikke nødvendigvis ligner alle andres. Der skal være plads til planter og til et aktivt insekt- og fugleliv, så tager vi gerne lidt ekstra havedage i løbet af året, siger Sanne Nørgaard og fortsætter:

Vi har ikke måtte gå på kompromis med den måde, vi gerne ville have vores hjem skulle være. Vi har tværtimod fået et hjem, hvor der er tænkt over, at vi skal bo her i mange år, og som passer præcis til vores smag og måde at leve på, siger Sanne Nørgaard.

Se mere om Lynggaardsvænget og processen.

Tilbage til oversigt