Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm

  • Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm
  • Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm
  • Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm
  • Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm
  • Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm
  • Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm

Fra mørk 70’er villa til moderne boligdrøm

Lars Espersen flyttede i 2016 med sin kone og to børn fra Bornholm til Sjælland. Her faldt familien over et hus med den rigtige beliggenhed, men med den forkerte stil i et villakvarter i Humlebæk. I samarbejde med Lundhilds tegnestue fik familien opfyldt drømmen om et moderne hjem.

Det hele begyndte med den perfekte beliggenhed, en drøm og en novemberaften, hvor en søgning på internettet fik sat skub i et boligprojekt og et nyt samarbejde mellem Lars Espersen og hans familie og Lundhilds tegnestue.

"Vi sad en aften og søgte lidt rundt på Google, og så faldt vi over en bolig på Grønningen i Horsens, som Lundhilds tegnestue havde stået for ombygningen af. Det var lige præcis den stil, vi godt kunne tænke os i vores nye hus," fortæller Lars Espersen.

Sammen med sin familie havde Lars rykket teltpælene op fra Bornholm og placeret dem på ny på Sjælland. I et villakvarter i Humlebæk, med Louisiana i baghaven, havde familien forelsket sig i et gammelt hus, der havde brug for en kærlig hånd.

"Det var et typisk 70’er-hus med masser af træ og generelt meget tungt i udtrykket, så vi vidste fra start af, at der skulle en større ombygning til. Jeg sendte Steen (Lundhild, red.) en lang mail med alle de ting, vi havde i tankerne. Det skete faktisk allerede inden, vi havde skrevet under på huset," siger Lars Espersen.  

Efter de indledende samtaler med familien præsenterede Lundhilds tegnestue skitser og overslag for ombygningen af huset, og det var med til at sætte skub i processen.

"Vi vidste, hvad vi gerne ville have og var godt tilfredse med det, Lundhilds præsenterede for os, så vi fik købt huset, og så gik det ellers slag-i-slag," siger Lars Espersen.

Et hop i tid

Mange ændringer og nye løsninger er det i den grad blevet til i familiens hus. Alle de mørke træmaterialer er blevet udskiftet med mere lyse og indbydende, der er blevet efterisoleret udenpå de gamle mursten, og kvisten, som er udført i zink, er blevet mere kubisk og moderne i udtrykket.

"I samarbejde med Lundhilds blev vi enige om at bevare det oprindelige fundament, men ellers er det faktisk alt, der er ændret. I sommer stod jeg bogstaveligt talt på moderjord og kiggede op på den blå himmel gennem spærene, så man kan roligt sige, at der er sket en del," siger Lars Espersen.

På 1. sal er det oprindelige store badeværelse blevet til to. To nye, store værelser, et mindre kontor og et gæsteværelse er blevet etableret. Det gamle køkken er blevet ombygget til et køkkenalrum i åben forbindelse med opholdsstuen, og det er også i dette rum, at Lars påpeger en af sine yndlingsdetaljer ved det nye hjem.

"I vores køkkenalrum har vi fået etableret en tunnelpejs, som har en virkelig god både samlende og opdelende effekt i rummet. Man kan se ilden fra alle vinkler, hvilket gør det utroligt hyggeligt, samtidig med at pejsen fungerer som en naturlig opdeling af vores køkken og stue," siger Lars Espersen.

vignetter-til-projekter/181120-foer-efter-amalievej-til-hjemmeside-02a.jpg

vignetter-til-projekter/181120-foer-efter-amalievej-entre-til-hjemmeside-02a.jpg

En god respons og et godt råd

Det er ikke kun Lars, hans kone og parrets to piger, der er glade for det nye hus. Også på villavejen har familien fået positive tilbagemeldinger.

"Det er meget sjovt, når man står i indkørslen og fejer blade sammen, og man bliver passet op af en nabo, der godt kan huske, at der lå et gammelt hus tidligere, men at det nye godt nok er blevet flot. Det er selvfølgelig altid rart at få bekræftet, at det, vi har fået bygget, gør indtryk," siger Lars Espersen.

Hele vejen igennem processen har parret arbejdet tæt sammen med Lundhilds tegnestue om at få det rette resultat og få opfyldt de mange ønsker, som familien fra start af havde til deres nye hjem.

"Vi havde en god dialog med Lundhilds og med Steen fra begyndelsen. Undervejs har vi ikke måtte indgå mange kompromiser, så jeg vil faktisk sige, at vi har fået stort set det, vi havde ønsket os," siger Lars Espersen.

Han har desuden et godt råd til andre, der står i en lignende situation og skal i gang med en større ombygning.

"Som mange andre vidste vi ikke helt, hvad vi gik ind til, og det var også lidt den klassiske udfordring, vi stødte på med tidsplaner og budget, der desværre endte med ikke helt at holde stik. Tid og økonomi kan næsten aldrig få nok opmærksomhed, men vi er rigtig glade for det endelige resultat," siger Lars Espersen.

Se flere billeder af Amalievej.

Lundhilds tegnestue har mange års erfaring med ombygning af enfamiliehuse. Læs mere om processen og se flere ombygningsprojekter fra tegnestuens hånd.

Tilbage til oversigt