Nybyggeri der skiller sig ud fra mængden

Nybyggeri der skiller sig ud fra mængden

Da Kristian og Trine Jakobsen stod over for at skulle bygge et nyt hjem, henvendte de sig til Lundhilds Tegnestue med ønsket om en bolig, der ikke lignede de klassiske typehuse. Det resulterede i et hjem med en unik opbygning og fokus på de afgørende detaljer.

I et boligkvarter i Egebjerg lidt uden for Horsens, hvor nybyggede huse skyder op med jævne mellemrum, er der specielt ét hjem, der ikke er helt, som alle de andre. Med en særlig opbygning af to akser og facader med en kombination af lysegrå mursten i forskellige nuancer og cedertræsbeklædning er huset på Skovmærket et ganske unikt et af slagsen.

"Vi ville gerne have et hus, der ikke mindede om mange af de klassiske typehuse, der bliver bygget i et område som vores. Vi ville dog samtidig heller ikke have et hus, der slet ikke passede ind i kvarteret. Den balance synes vi virkelig, at Lundhilds har ramt," siger Kristian Jakobsen.

Han sidder sammen med sin hustru Trine ved parrets spisebord i det kombinerede køkkenalrum og opholdsstue, hvor husets to krydsende akser mødes.

"Vi har en afdeling for børnene i den ene ende, hvor de virkelig nyder at bruge tiden, særligt nede i den lille fælles sofa-afdeling", siger Kristian Jakobsen og peger ned for enden af den ene gang, hvor parrets søn for en stund holder pause fra dagens lektier.

"I den anden ende er vores soveværelse, og i midten af det hele har vi så det her fantastiske rum med højt til loftet, der virkelig binder huset sammen," forklarer Kristian.

Via store vinduespartier bliver der lukket masser af lys ind i rummet, og familien har både fra spisebordet og fra stuen udsigt til et naturskønt, grønt område.

"Huset er placeret med primær udsigt mod nord, hvilket gør, at vi både har et fantastisk udsyn, og at vi ikke har direkte sollys ind i stuen, så selv på en sommerdag, er vores køkkenalrum dejligt behageligt at opholde sig i," siger Trine Jakobsen.

Udfordret tankegang

Da Kristian og Trine først kontaktede Lundhilds Tegnestue, havde de selv mange idéer til, hvordan familiens kommende hjem skulle se ud, og især de indledende møder satte tankerne i gang hos parret.

"Med Lundhilds fik vi virkelig en kreativ sparringspartner, og de var gode til at udfordre vores tankegang og komme med forslag til, hvad der kunne passe bedst til os," siger Kristian Jakobsen, mens hans hustru supplerer:

"Eksempelvis forslog Lundhilds, at vi byggede med højt til loftet, og det nyder vi virkelig i vores hverdag. Det giver nemlig en rigtig god rumfornemmelse. Man kan ikke se det på en 2D-tegning, men det var en god erfaring, som Lundhilds kunne bidrage med," siger Trine Jakobsen.

I køkkenet har parret fået indbygget både skabe og kogeø. De skæve vinkler på badeværelset er udnyttet optimalt, og teknikrummet er kombineret med et opbevaringsrum. Gangene i huset er desuden gjort en smule bredere end normalt, og det har gjort en stor forskel.

"Hvad der ellers godt kunne være gået hen og blevet spildplads, har vi fået udnyttet perfekt. De lidt bredere gange og placering af spotlys langs væggene er endnu en ting, der er med til at gøre, at huset kan virke mere rummeligt og større, end det egentlig er. Det er sådan noget, vi aldrig selv ville have tænkt over," siger Kristian Jakobsen.

En uventet krog

Foruden den gode udnyttelse af pladsen indenfor er det særligt også arealerne rundt om huset, som parret sætter stor pris på. Flere steder i hjemmet tillader den særlige opbygning nemlig, at familien har adgang til terrasser og udearealer.

"Når vejret er godt, tilbringer vi meget tid på vores overdækkede terrasse, som vi har direkte adgang til fra stuen. Efter vi er flyttet ind, har vi faktisk også opdaget, at vi har en krog modsat vores soveværelse, hvor vi kan sidde ude og i læ stort set året rundt," siger Kristian og fortsætter:

"Vi føler virkelig, at vi har fået det optimale ud af vores samarbejde med Lundhilds, og vi er rigtig glade for vores hjem," afslutter Kristian Jakobsen.

Se flere billeder af Skovmærket.

Tilbage til oversigt