8. oktober 2020

Arkitekthjælp for en dag fik sat skub i ombygningen af boligen

Arkitekthjælp for en dag fik sat skub i ombygningen af boligen

For ægteparret Laila og Carsten har en ombygning af villaen i Tranbjerg syd for Aarhus været undervejs igennem en længere årrække. Lundhilds tegnestues tilbud om arkitekthjælp for en dag fik sat gang i tankerne og var medvirkende til, at parret i dag bor i en ombygget villa, der passer perfekt til den dagligdag, de har.

I november 2018 tog Laila og Carsten kontakt til Lundhilds tegnestue angående en ombygning af deres hjem i Tranbjerg. Parret har boet i villaen, der er bygget i 1985, siden 1995, og da parrets søn for længst er flyttet hjemmefra, trængte hjemmet til en række ændringer, der ville få huset til at passe bedre til deres behov.

Det er efterhånden en del år siden, at vores søn fløj fra reden, og det har egentlig i lang tid betydet, at huset havde brug for en ombygning. Vi var ikke klar til at skulle give mange millioner for en mindre lejlighed inde i byen, for vi er glade for at bo, hvor vi har have og fred og ro, siger Laila og fortsætter:

Da vi så faldt over Lundhilds tilbud om Arkitekthjælp for en dag, virkede det, som et godt sted at starte, siger hun.

Arkitekthjælp for en dag tilbydes til alle, der gerne vil have realiseret sine boligdrømme og rummer blandt andet, at man sammen med en arkitekt gennemgår huset, og man får udarbejdet håndskitser og et groft prisoverslag. Man får på den måde en visualisering over, hvilke idéer til boligen der er realistiske og passer bedst til de boligønsker, man har.

Vi havde nogle idéer til, hvordan vi godt kunne tænke os, at vores hjem fremover skulle se ud, men tegnestuen kom helt klart med nogle gode indspark, som har været medvirkende til, at vi har fået et resultat, som vi er rigtig glade for, siger Carsten.

Rummelighed og lys

Ombygningen af parrets hjem har blandt andet betydet, at køkken/alrummet er blevet åbnet op. Det er sket ved at vælte et par vægge, så der kommer mere lys ind i køkkenet. Samtidig er sammenhængen mellem køkken og stue blevet optimeret, fordi skorstenen i parrets stue er blevet mere let.

Vi er særligt glade for, hvor rummeligt vores køkken er blevet, og så er det genialt, hvordan skorstenen er blevet blotlagt, så vi har meget mere glæde af det store køkken/alrum, vi har, hvor vi bruger rigtig meget tid, siger Carsten.

Fra Laila og Carstens køkken er der direkte adgang til haven og terrassen, og i loftet over indgangen har parret fået etableret et ovenlysvindue.

Idéen med ovenlysvinduet kom til senere, og det er vi rigtig glade for, at vi har fået, fordi det bare giver det ekstra lys til rummet, siger Carsten.

Egne erfaringer

Laila og Carsten var selv meget involveret i selve byggeprocessen, hvilket både har været positivt og til tider krævende for parret.

Det har helt klart været en fordel, at vi har været så meget til stede på byggepladsen, og hele tiden har kunnet følge med i, hvordan projektet er skredet frem, men det er en omfattende proces at være en del af, fordi der hele tiden er ting at tage stilling til, siger Carsten.

Skulle parret komme med nogle gode råd til andre i samme situation, er de derfor ikke i tvivl om, hvordan de lyder.

Jo mere man kan tage stilling til på forhånd, jo bedre er det faktisk, og så har det helt klart været en fordel for os, at vi har samarbejdet med Lundhilds. De er kommet med gode input, som har gjort, at vi har fået et hjem, der fungerer rigtig godt til vores hverdag. Det har bestemt været pengene værd at få professionelle øjne på, siger Carsten.

Tilbage til nyhedsoversigten